Project Description

Installationen är utförd av KSE (www.kse.se) och omfattar Nääs Fabrikers nya utomhusbad, festlokal och ett antal konferensrum och upplevelseytor.

Nääs Fabriker ligger i Tollered vid sjön Sävelången. Förutom en hotell- och konferensanläggning, finns i området även butiker, ett kafé och fler verksamheter är på ingång i området som ett led i det utvecklingsarbete som pågår på Nääs Fabriker.

I anslutning till hotellet har man byggt ett exklusivt utomhusbad, med pooler, bastu och relax. Området utomhus är ljudsatt med åtta Niles GS4 utomhushögtalare som ger en jämn och fin ljudmiljö i hela badområdet. I relaxavdelningen och i bastudelen sitter Profile CRS8 takhögtalare från SpeakerCraft.

Mellan hotellets två delar går en gångbro. För att ansluta till den vackra naturen runt Nääs, är hela gångbron ljudsatt med fågelsång. I gångbron sitter sex stycken Monitor Audio Radius 45 högtalare.

I den nyare hotelldelen finns ett ”playroom” som är en stor öppen yta för aktiviteter, lek och samlingar. Hela utrymmet är ljudsatt och längst ner i rummet kan gäster visa bilder och film via en projektor och motorstyrd projektorduk.

Hotellets helt nya gym är förberett med ljud. Ett flertal nya konferensrum har designats för konferensgäster. Varje rum styrs med ett styrsystem från RTI, via en lättanvänd touchpanel KX2. De större konferensrummen styrs av en större touchpanel KX7 från RTI.

En helt ny fest- och eventlokal har byggts upp med ljud och bild integrerat. Festlokalen styrs av ett RTI styrsystem och användaren kan enkelt styra allt via en KX7 touchpanel i hörnet av lokalen.