ICON lanserar trådlös nyhet! – PARADIGM PREMIUM WIRELESS

Stenkullen 2 maj 2016

ICON Scandinavia AB lanserar nu PREMIUM WIRELESS från Kanadensiska Paradigm. Portföljen består i första steget av tre trådlösa ljudprodukter som kan användas fristående som trådlösa högtalare eller i ett större system.

Paradigm använder DTS streaming plattform som heter Play-Fi, vilken stöds av ett flertal tillverkare, bla Paradigm och Fusion Research. Play-Fi gör att man kan skicka ljud till vilken kompatibel högtalare, eller grupp av högtalare som helst. Om man lägger till en Musik Streamer från Fusion kan man bygga upp ett fullt styrbart stationärt system som kan integreras i ett hem eller i en offentlig miljö.

 

PW AMP

Anthem Klass-D förstärkare med trådlös ljudöverföring 2 x 100 Watt. Kompatibel med högtalare 4, 6 eller 8 Ohm.
Med analog RCA ingång, Ethernet, Wifi, högtalaranslutningar samt sub out. Finns i svart och vit.

Pris: 6 495 kr inkl moms

PW 600

Kompakt och flexibel stereohögtalare med inbyggd Anthem Klass-D förstärkare med trådlös ljudöverföring över wifi.
Två enheter kan även enkelt anslutas som ett stereopar.
Med 3,5mm analog ingång, Ethernet, Wifi, inställning för Left, Right eller Stereo samt sub out. Finns i svart och vit.

Pris: 6 995 kr inkl moms

PW 800

Kraftfull stereohögtalare med inbyggd Anthem Klass-D förstärkare med trådlös ljudöverföring över wifi.
Med 3,5mm analog ingång, Ethernet, Wifi och sub out. Finns i svart och vit.

Pris: 9 995 kr inkl moms

Alla produkterna levereras med Paradigms ARC rumskorrigering, vilket gör att kunder kan optimera ljudet för vald omgivning med medföljande kalibreringsmikrofon.

Högtalare och förstärkare styrs via Play-Fi-appen som finns för såväl iOS och Android. Play-Fi-appen har stöd för i princip alla strömmande musiktjänster inklusive Spotify samt har även stöd för uppspelning via nätverket samt Internet-radio.

 

Paradigm Premium Wireless baseras på Play-Fi som är en öppen de facto-standard för trådlöst ljud. Det intressanta är att det är DTS som ligger bakom vilket borgar för en mycket intressant produktutveckling både inom hifi men också multiroom och flerkanalsljud, säger Hans Hidstam, Affärsutvecklare ICON.

Högtalarna är oerhört välbyggda och står sig mycket väl i konkurrensen. I och med att detta är ett öppet system kan PW AMP användas för en rad olika högtalarprodukter vilket gör konceptet lättsålt och mycket flexibelt. Våra återförsäljare kan hjälpa sina kunder att inte låsa in sig i lösningar som inte går att bygga ut.

Samtliga modeller levereras med start idag den 2 maj 2016.

Om ICON Scandinavia AB
ICON marknadsför integrerade och designade ljud-, bild- & styrsystem för det intelligenta hemmet och för offentliga miljöer. ICON verkar som generalagent för utvalda varumärken och marknadsför produkter via certifierade installatörer och återförsäljare.
Varumärken omfattar bland annat SpeakerCraft, Niles, RTI, Sunfire, Triad, Paradigm, Elan, Monitor Audio och Musical Fidelity i Sverige.

Kontakter
ICON Scandinavia AB, Peter Aspegrén, peter.aspegren@iconscandinavia.se; 0733 396 309

ICON Scandinavia AB, Hans Hidstam, hans.hidstam@iconscandinavia.se; 0709 84 84 07