RTI – Boston Grill

O’Learys Sportbar har funnits i Trollhättan, Sverige sedan 2004.

Liksom många pubar och restauranger gick O’Learys igenom en tuff period efter pandemin. Ägaren Robert Blomberg visste dock att en rejäl ombyggnation skulle ge restaurangen nytt liv och en nytändning för O’learys.

Blomberg började med namnet: O’Learys blev istället Boston Grill by O’Learys och därmed påbörjades invändiga renoveringar som inkluderade en fullständig uppgradering av restaurangens ljud-video & belysningssystem från början till slut.

I samarbete med systemintegratören Christian Nielsen på SmartLiving Consulting AB samt Conny Drivemark på ICON Scandinavia AB, den svenska RTI-distributören, gjordes en plan som fokuserade på ett toppmodernt kontrollsystem som skulle göra det möjligt för personalen att enkelt styra och kontrollera TV-kanaler, ljud och belysning med en knapptryckning. Den gamla installationen baserades på en komponentvideomatris med manuell styrning från frontpanelknappar och flera IR-fjärrkontroller.

Det var ett komplicerat system som var svårt för personalen att använda.

Baserat på de speciella kraven från ägaren gjorde SmartLiving Consulting en komplett skräddarsydd systemlösning designad kring RTI´s kompetenta kontrollsystem.

Genom att använda RTI-pekskärmar, processorer, musikstreamers, tillsammans anpassade med Integration Designer programmeringsverktyget , kunde Nielsen skapa ett unikt system som levererar VOIP (Video over ip) styrt med maximal intuitivitet.

RTI löser alla svåra uppgifter att installera och integrera ljud, video, belysning och relaterade komponenter till en fantastisk intuitiv kontrollupplevelse.

För detta projekt inkluderades följande videokällor:

6 st kabelsatellitboxar,

2 st Macbook-datorer för videoströmning

1 st IP-videokamera.

Ljudet inkluderar en trådlös mikrofon samt streaming musik från en RTI MS-1 Music Streamer. Andra komponenter integrerade i styrsystemet kontrollerar ett KNX-belysningssystem.Kärnan i styrsystemet är en stabil RTI XP-6s styrprocessor.

RTi´s Video-over-IP-sändare tillsammans med mottagarna och VOIP controllern ger effektiv och skalbar videodistribution över nätverket med sömlös kontroll av varje källa.

Ljuddistributionen i hela anläggningen hanteras av RTI AD-16x ljudmatris.Även om det händer mycket bakom kulisserna, är användarupplevelsen elegant enkel. RTI KA11 touchpanel är anpassad för att ge en enkel kontrollupplevelse för personalen oavsett uppgift. Ägaren kan också styra systemet externt från en iPad med samma användargränssnitt somdedikerade touchpaneler. Gränssnittet designades från grunden med enkelhet i åtanke, men med intuitiv feedback för personalen att spåra saker, tex som det aktuella TV-valet via en miniatyrbild av källan. Detta gör att de kan se vad som spelas på någon av de 15 Sony-skärmarna, det gamla systemet krävde att personalen skulle gissa. Dessutom har KA11 en popup-sida för volymkontroll med feedback för multirumsljudsystemet.

En annan viktig kundförfrågan var att tillhandahålla en sida med funktionen för att schemalägga TV-kanaler att spela på specifika skärmar, – vilket kan göras direkt från RTI-pekpanelen. Detta är den idealiska lösningen för personalen när de får kundförfrågningar om att spela upp särskilda program som de vill se på en närliggande bildskärm, såsom direktsända sportevenemang och matcher.

På pekskärmen väljer personalen TV-kanal, tidpunkt för att börja spela kanalen, samt på vilken TV. Styrsystemets kompetens och grundliga programmering visar sig verkligen under barens triviakvällar och livebandsuppträdanden. Personalen kan spegla alla, – eller välja valfria skärmar för liveflödet, som fångas via pubens IP-videokamera.

På begäran av ägaren gjordes hela AV-installationen och programmeringen på mindre än en vecka (!) för att störa affärsverksamheten minimalt.Att man kan lösa en så här avancerad installation så effektivt beror till stor del på RTI´s programmeringsmjukvara Integration Designer. Integration Designer möjliggör 100 % anpassning, vilket gör att integratörer enkelt kan bemöta sina kunders alla önskemål samtidigt som de tillgodoser alla kontroll- eller automatiseringsförfrågningar. ”Personalen är mycket nöjda med enkelheten i användargränssnittet och de automatiserade funktionerna säger Nielsen”.  Den kompetens och flexibilitet som RTI-mjukvaran erbjuder med Integration Designer gör att jag som integratör enkelt kan uppfylla mina kunders önskemål.”

Lista över RTI-produkter som används:

1x RTI XP-6s kontrollprocessor

1x RTI AD-16x Audio Matrix Switch

1x RTI KA11 tabletop/vägg touchpanel

1x RTI RTiPanel Control App för iPad

1x RTI MS-1 Music Streamer

6x RTI VIRSA-ir sändare

8x Video-over-IP-sändare

15x Video-over-IP-mottagare

1x Video-over-IP Controller

RTI KA11 tabletop/vägg touchpanel

RTI AD-16x Audio Matrix Switch

RTI Video-over-IP-sändare/mottagare

RTI MS-1 Music Streamer

RTI XP-6 kontrollprocessor

Kontakta ICON för att köpa eller bli återförsäljare.

 

[contact-form-7 id=”1698″ title=”Kontakta oss”]