Luxom (Belgien)

LUXOM är ett IP-baserat hemautomationsystem som integrerar husets olika tekniska system. Dessa är exempelvis belysning, värme, ventilation, motoriserade persienner och markiser, larmcentral och säkerhet, ljud och video installation och Internet. Kompakta oberoende I/O-moduler ansluts med vanlig busskabel mellan varandra och möjliggör smidig inkoppling av externa produkter. LUXOM-systemet har unika fördelar med decentraliserad intelligens för maximal tillförlitlighet och prestanda. De främsta fördelarna med detta system är enkel användning och installation (bara en kabel), komfortabel styrning, extra säkerhet och utökade möjligheter till rationell energihushållning.

Inledningsvis var hemautomationssystem något av en lyxprodukt, men med tiden har det utvecklats till en konsumentprodukt. En stor fördel med LUXOM är att ett bassystem alltid kan uppgraderas till ett system med högre prestanda genom att lägga till fler funktioner, anslutningspunkter eller gränssnitt till andra tekniker. Dessutom kan alla typer av knappsatser/brytare användas och konfigurationsprogrammet Plus Config är tillgängligt gratis.

Luxom har sedan starten 1992 legat i framkant genom att vara ett IP-baserat bussystem och är därför, till skillnad från konkurrerande system, väldigt enkelt att integrera med externa styrsystem. Det finns redan en uppsjö av drivers för tredjepartsintegration och Luxom erbjuder själva en väldigt fin app (Luxom Remote) till både Apple-enheter och Android för att användaren enkelt skall kunna styra husets funktioner från mobilen eller pekplattan.

LUXOM finns representerat i alla typer av byggnader som egnahem, lägenheter, vården och kontorsbyggnader.