Just-Add-Power (USA)

Just Add Power är ett distributionssystem för HDMI-signal över IP. Istället för att använda traditionella matrixväxlar för att överföra högupplöst video mellan olika rum, baseras Just Add Power på standardiserad IP-kommunikation över Gigabit Ethernet. Det möjliggör ett i princip obegränsat system som är skalbart upp till mycket stora system. I praktiken kan systemet klara alla krav på utbyggnad i privata hem såväl som i offentliga miljöer.

Systemet består av sändare och mottagare som kopplas till en standardiserad Gigabit Ethernet switch. Vid varje HDMI-källa ansluts en sändare och vid varje skärm, hemmabioreceiver eller annan zonutrustning en mottagare.

Systemet styrs sedan via RS232 t.ex. med RTI styrsystem, som ICON även marknadsför. Andra system som kan styra via RS232 fungerar lika bra, vilket gör Just Add Powers system mycket flexibelt och att det kan integreras i de flesta miljöer. En uttalad fördel med Just Add Power är att växling mellan olika HDMI-källor går extremt snabbt. Teknologin som används gör att den handskakning som HDMI-komponenter normalt måste göra inte behövs. Det innebär snabba byten och en bättre upplevelse.